Ο καφές μας

Ο Morelli μένοντας πιστός στην παράδοση παρασκευής του κλασικού Gourmet espresso είναι ένας από τους πιο καινοτόμους και δυναμικούς παραγωγούς καφέ στον κόσμο.

Η ποιότητα των εξαιρετικών χαρμανιών του καφέ μας είναι το αποτέλεσμα μιας προσεκτικής επιλογής των πιο ποιοτικών πράσινων κόκκων καφέ από τις καλύτερες φυτείες ανά τον κόσμο και μιας παραγωγικής διαδικασίας που γίνεται με μεράκι από γευσιγνώστες και ειδικούς σεφ της ανάμειξης ποικιλιών ώστε να προκύψουν τα τελικά γευστικότατα χαρμάνια μας.

 

Τον καφέ μας καθημερινά κατά την διάρκεια της παραγωγής, εγκρίνουν επώνυμοι, έγκριτοι γευσιγνώστες του καφέ.
Τα καβουρντίσματα των κόκκων είναι η πιο λεπτή και ιδιαίτερη στιγμή στην διαδικασία παραγωγής καλού καφέ δεδομένου ότι η συγκέντρωση γεύσης και του αρώματος εξαρτώνται από το συγκεκριμένο στάδιο του ψησίματος. Και σε αυτό το στάδιο οι άνθρωποι της εταιρείας μας εξακολουθούν να εργάζονται με τον παραδοσιακό τρόπο, ψήνοντας τον καφέ σε μεγάλα καμίνια αργά-αργά.

 

Τα διάφορα είδη και ποικιλίες καφέ καβουρντίζονται χωριστά ώστε να εξασφαλιστεί η διατήρηση του αρώματος και της γεύσης κάθε ποικιλίας και μετά από αυτό ανακατεύονται με μυστικές συνταγές καλά κρυμμένες που μεταφέρονται από γενιά σε γενιά στους εξαιρετικούς μας σεφ οι οποίοι μας παραδίδουν τα εξαιρετικά μας προϊόντα.

 

Σε αντίθεση με τις περισσότερες μεθόδους καβουρντίσματος χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη βιομηχανική μέθοδο που ονομάζεται “turbo” , πχ το καβούρντισμα 5-6 λεπτών σε υψηλή θερμοκρασία, ο Morelli χρησιμοποιεί το παραδοσιακό σύστημα του ψησίματος, ονομάζεται αργή, με διάρκεια 18-22 λεπτά σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Αυτή η αργή διαδικασία επιτρέπει την πλήρη διατήρηση των αρωμάτων και αυτό εξηγεί την χαρακτηριστική γεύση και το άρωμα του καφέ Morelli.

 

Για μας ο χρόνος δεν κάνει καμία διαφορά, η ποιότητα είναι σημαντική. Η κάθε σειρά ψησίματος ελέγχεται προσωπικά με το χέρι και σε κάθε στάδιο εξετάζουμε το χρώμα, το άρωμα και την γεύση του καφέ. Ως τελικό στάδιο της παραγωγής μας δείγματα του κουρντισμένου καφέ αποστέλλονται σε εξωτερικό εργαστήριο για μικροβιολογική ανάλυση. Όταν μια εταιρεία θέτει φιλόδοξους στόχους κάθε λεπτομέρεια έχει καθοριστική σημασία για την επίτευξη τους.
Έχουμε τον δικό μας στόχο, να διαθέτουμε στο κοινό ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ESPRESSO ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, και τον ακολουθούμε πιστά κατά την διάρκεια όλης της ιστορίας μας μέχρι σήμερα.